Verhaaltjes 2017

Zomer vakantie 2017:

 

Zondag 30 juli 2017 t/m vrijdag 4 augustus 2017:

Camperreis naar Noorwegen.

Vrijdag 4 augustus 2017.

Helaas bijna heel de dag regen. Via Syssleback de hele weg 26/62 naar huis gereden.

Ivar is jarig. Dus daarom wilden we graag terug zijn. Heel gezellige gourmetavond gehad.

Donderdag 3 augustus 2017:

Wat een spectaculaire afdaling naar Andalsnes.  Aan de fjord heerlijk in de zon koffiegedronken.

Daarna via Dovrefjelle en langs Rondane opweg naar Drevsjö.  Door de ontoegankelijkheid van het gebied moet je er meestal via de dalen omheen rijden.

Overnacht op camperplaats bij Tolga.  (Femundsrund)

Woensdag 2 augustus 2017:

Van Rittersprungen via Lom (stavkyrke) naar Geiranger gereden. Twee grote cruiseschepen lagen voor anker. Wat een uitzicht. Bij Eidsvol de fjord over en op weg naar de Trollstigen. Daar aan de voet van de pas overnacht.

Dinsdag 1 augustus 2017.

Via de Jotumheimvegen naar Rittersprungen gereden. Daar overnacht.

Maandag 31 juli 2017:

Ivar heeft twee andere vrienden om 13 00 uur opgehaald in Oslo en is daarna naar het huisje gereden.

Wij zijn met de camper via de linkerkant van Mjosa meer naar Espetal gereden. Daar op een mooie camperplaats overnacht.

Op zondag 30 juli 2017 Shaun in de namiddag afgezet op het vliegveld van Oslo.

Daarna binnendoor naar de camping Minnesund gereden.

 

Op vrijdag 28 juli 2017 vertrokken Ria, Leslie, Steven en Raisa weer terug naar Nederland. Altijd weer een lange terugreis. 

Donderdag 27 juli 2017 eten bij de Thai in Hagfors en op de terugweg zagen we een eland vlak bij Myra. De jongeren zijn gaan eten bij het Pankakka huis in Mjonas

Woensdag 26 juli 2017 Naar de Elandenfarm bij Norra Skoga. 

Dinsdag 25 juli 2017 Wandeling bij Mjonas. Daar werd een jonge eland gespot. 

Maandag 24 juli 2017

Opnieuw mooi zonnig weer. Vandaag gaan we kanoën in Gustav Adolf.

De golfslag was aardig pittig. Allereerst  legden we aan bij Creepy Island, of te wel Ants Isle. (Mieren eiland) De vrouwen drie was bij het aanmeren enigszins omgeslagen en aan land bleek waarom niemand er had aangemeerd.  Direct werden we aangevallen door hordes mieren. Wel goed tegen allerhande gewrichtsziekten. Het verlaten huisje was nogal griezelig, schedels en even verder in het bos allerhande botten.  Gauw verder op weg naar Beaver Creek.  Kanoën door prachtig rustig moeraslandschap. Het leek wel Centennial.  De beverdam lag dwars over het smalle riviertje, maar geen bever te zien.  We maakten vast teveel lawaai.

Terug naar de Mistery Cave waar ook het aanlanden niet echt makkelijk was. Klimmen en spannend was het wel.  Naar de zonnige overkant gekanoëd waar we op Sunny Isle de meegebrachte BBQ hebben aangestoken voor het maken van Knacks. Dat smaakte prima met een worstbroodje. Daar geen mier te zien!  Enkele worstjes zijn tot visvoer gepromoveerd omdat  er een groot rotsblok loslag.  

Vandaar uit terug naar de camping Varmland Canoe verhuur.  Superleuke dag.

Zondag 23 juli 2017

Prachtig weer, het water in het zwembad is al 23 graden. Warm genoeg om heerlijk op te zonnen op de luchtbedden.

De  jongeren gaan naar het glijbanen zwembad in Sunne. (Sommarland)

Ria en Joke op de (elektrische) fiets naar Munkfors en daarna drijven op het luchtbed. 

En in de avond ( na het bbq-en) met elkaar op de veranda kaart en bord spel.

Zaterdag  22 juli 2017

Heerlijk zonnig en warm.  Na uitgebreid ontbijt in de zon Eerst naar Rada waar een grote markt zou zijn, maar dat viel tegen, vandaar naar Hagfors boodschappen in geslagen.

In de middag naar Stor En. Op de pas aangeschafte  gietijzeren bakpan hamburgers en bacon gebakken op het houtvuur.  En marsmellows geroosterd.

De jongeren en de honden hebben gezwommen en gezond aan het meer.

In de avond heerlijk in de tuin gegeten. En natuurlijk kampvuur.

Vrijdag 21 juli 2017:

Mooi weer en het zwembad  opgezet en ingegaan. Ria, Leslie, Steven en Raisa komen in de namiddag aan en kunnen zo aan de BBQ. Prachtig zonnig weer. 
Donderdag 20 juli 2017

Zonnige dag. In de middag naar StorEn en gewandeld naar de "geneeskrachtige" Bron.

Shaun en Ivar nemen weer een  duik in het meer. Maar zonder boot, want deze is helaas lek door een brandende pijlpunt.
Woensdag 19 juli 2017
Ivar en Shaun naar zijn naar Hagfors en de uitkijktoren geweest en daarna op loppis jacht.

Dinsdag 18 juli 2017

Super zonnig en warm. Naar StorEn  waar we hebben gevaren met de opblaaskano.  Het aangeschafte wafelijzer lijkt een miskoop. Alle wafels zijn mislukt.  Thuis van het resterende beslag maar pannenkoeken gebakken.

Maandag 17 juli 2017

Prachtig weer, In Hagfors bij de Lidl boodschappen gedaan. Shaun en Ivar gingen achter het bos in en waren al snel weer terug.  Zij hebben deze keer een grote schedel gevonden (ws. van een jonge eland), In de avond bbq (met grote steak) en houtvuur tegen de muggen.
Zondag 16 juli 2017

Het regent. En nogal hard. Maar goed voor de natuur. De frambozen leven helemaal op, want er zitten nu nog niets geen vruchten in.  Gelukkig is de Loppis in By en andere plaatsen open, zodat we op jacht kunnen naar leuke dingen. (munten, lantaarn, posters en een zwaard voor shaun)

Zaterdagsavond 15 juli 2017 laat  in het huisje aangekomen.  Al die tijd zonnig en warm!

 

Donderdag 13 juli t/m zaterdag 15 juli 2017: 

Op donderdag 13 juli in de namiddag vertrokken met de camper naar Puttgarden. Oversteek in de nacht om 00.15 uur (we mochten een boot eerder!) naar Rodby Havn in Denemarken. Vandaar door naar Faro waar we op de mooie camperplaats hebben overnacht. Het opzetten van de tent van Shaun midden in de nacht duurde langer dan gedacht. We kregen zelfs Politie op bezoek, die door de hoofdlampen dachten dat er dieven op pad waren! Zij waarschuwden ons voor eventuele dieven en wensten ons daarna een goede nacht, 

De volgende ochtend, vrijdag 14 juli, vertrokken we via de brug naar Malmö en vandaar naar Lomma, waar we de oom van Shaun met zijn Zweedse vrouw en kinderen ontmoetten bij de gezellige jachthaven. 

In de middag door naar Tanumshede waar we een leuke camping vonden recht tegenover het mooie Vittlycke museum. (museum over de bronstijd). In deze omgeving zijn ook de werelderfgoed rots-tekeningen.

In de avond nog een mooie wandeling gemaakt en grafheuvels bezocht.

Zaterdag 15 juli een bezoek gebracht aan het museum en onze boogschietkunsten laten zien. We hebben allemaal de schijf geraakt. De een wat dichter bij de roos dan de ander. 

Daarna naar het super mooie vissershaventje Havstenssund. Dit is allemaal aan de Zweedse Westkust. 

Het ene mooie jacht na het andere komt daar voorbij varen. En wat een geluk, allemaal in prachtig weer. 

Via binnenwegen opweg naar Bastnäs, het overwoekerde autokerkhof, dat hierdoor een soort kunstwerk is geworden. We keken onze ogen uit, zoveel oude automodellen. sommigen nog goed herkenbaar. Zeer apart. 

En dan midden tussen bloemen en bomen. 

We wilden eigenlijk hier ons kamp opslaan, maar helaas was dat niet toegestaan, zodat we laat in de avond in het huisje aankwamen. 

 

Lente vakantie 2017:  24 mei tot 12 juni 2017:

24 mei vliegt Joke weer terug naar Oslo. Anne heeft ondertussen heel wat werkzaamheden verricht. In die tijd een prachtige tocht met de camper gemaakt over Flatruet. Veel wild gezien onderweg. En prachtig weer. Op 11 juni 2017 weer terug via Varberg naar Grena 

 

Lente vakantie van 26 april t/m 8 mei 2017:

Maandag 8 mei 2017:

Tijdens het ontbijt kwam een bonte specht het vogelvoerhuisje inspecteren.  Hij viel op de heerlijke zonnebloempitten en maakte vervolgens de leukste capriolen. 

In de middag de rit naar Gardermoen, vliegveld van Oslo. Want Joke vliegt om half acht weer terug naar Amsterdam.  We rijden via de prachtige weg van Torsby naar Kongsvinger.

Bij Lysvik veel kraanvogels gezien. Wat zijn dit toch prachtige statige vogels.

We waren ruim op tijd dus konden we in Jessheim bij Biltema nog een moestuinbak en diverse klein materiaal zoals een tweewegaansluiting voor de wasmachine en vaatwasmachine aangeschaffen.

Dat scheelt Anne een ritje naar Karlstad.

Uiteindelijk was Anne om 21.00 uur weer terug bij het huisje en Joke zat om 21.00 uur in de trein van Schiphol naar huis.

Zondag 7 mei 2017:

Vandaag wel een stuk frisser maar wel zonnig. In de middag naar Sunne en naar het Ransjön.

Erg mooie belichting. Een korte wandeling gemaakt, want helaas was het pad zo nat dat daar echt niet over heen te lopen was zonder natte voeten te krijgen. De honden interesseert dat natuurlijk niets. Die rennen er gewoon over en door heen.

Arwen ging ook meteen weer zwemmen in het meer. Wij hadden een kleine picknick waarbij we de omgekeerde bootjes als tafeltje kunnen gebruiken. Witte bolletjes met garnalensalade.

Zaterdag 6 mei 2017.

Vandaag begonnen met het omheinen van de boomgaard. De palen in de grond en de eerste 25 meter gaas zit nu vast getimmerd. En natuurlijk weer koffie gedronken in de zon met Zweedse Prinsessentaart. Daarna naar de voorjaars Loppis op Rädastrandcamping gereden. De Loppis zelf was vrijwel afgelopen, maar we kregen een rondleiding over de camping door de nieuwe (Nederlandse) eigenaars. Ze zijn trots op het nieuwe sanitair dat inderdaad erg mooi is. Zelf hebben we jaren geleden met de caravan op deze camping gestaan. Erg mooi gelegen. Ze zijn vol nieuwe plannen. We hopen dat het een succes wordt.

Daarna een mooie terugrit gemaakt via Sunnemo.

Vrijdag 5 mei 2017:

Geweldig weer. In de schaduw 22 graden. Opnieuw ontbijten in de tuin in de zon. Echt super. Vanochtend het bos opruimen. Nog meer grote takken kleiner zagen en klaar maken om te kloven.  Heerlijk werken in de zon, omdat er nog geen blad aan de bomen zit. Maar wel warm. Koffie drinken in de schaduw!

Opeens viel op dat de rechter achterband van de Colt zacht was. Deze opgepompt en toen gauw naar de bandengarage in Munkfors. Daar bleek dat er een grote schroef in zat.  Nu gerepareerd.

Daarna met de honden naar de jacht hut gefietst en gewandeld in het bos.  Weer terug een wijntje in de zon gedronken en na het eten naar reizen Waes gekeken. Op zoek naar het Noorderlicht. Prachtig.

Donderdag 4 mei 2017:

Anne heeft enkele bomen omgezaagd, omdat deze in de middag veel zon wegnemen. In totaal 4 flinke berken.  Daarna deze in kleinere stukken gezaagd. Veel sjouwen en zagen. En allemaal met prachtig weer.  In de middag naar Hagfors, tuinpalen kopen en afvoermaterialen voor de wasmachine en de vaatwasser.

Thuisgekomen lekker gebarbecued en kampvuurtje gemaakt. Uiteraard vanaf kwart voor acht naar de 4 mei herdenking gekeken.

Woensdag 3 mei 2017:

Warm weer, het kan niet op! Super. Vanmiddag een prachtige wandeling gemaakt bij Mjönas. Een gele paaltjes tocht. 5 kilometer, maar doordat we de route iets mis hadden gelopen, kwam er een kilometertje bij....... Mooie tocht door het bos en een groot deel langs de Kläralv. De honden genoten van bos en water, dat kun je je helemaal voorstellen. In de avond lekker kaas gefondued.

Dinsdag 2 mei 2017:

Door het prachtige weer genieten we vooral van het in de tuin zitten en werken. Rozen planten, de gezaaide bloemen overplanten naar grotere potten enz. Ondertussen vogels voeren en honden uitlaten.  In de namiddag met de honden gefietst en gewandeld.

Maandag 1 mei 2017:

Geweldig warm weer. 22 graden in de schaduw en wel 38 in de zon. Korte broek en T-shirt weer.

Vanochtend buiten ontbeten. Zo lekker warm is het. Dat hadden we echt niet verwacht. Anne heeft zijn nieuwe zaagmachine in elkaar gezet. Veel meer werk dan verwacht. Ik heb onze oude appelboom gesnoeid met de nieuwe takkenzaag, zo dat de appels wellicht wat groter zullen zijn dit najaar. In de namiddag hebben we in de zon een vuurtje gestookt van o.a. de gesnoeide takken.

In de avond weer lekker de houtkachel aan. Want het is nu al rond het vriespunt!

Over een week vlieg ik al weer terug van Oslo naar Amsterdam......

 

Zondag 30 april 2017:

Mooi weer vandaag, maar nog wel een beetje frisse wind. Wel buiten koffie gedronken!

De planten zijn echt nog in winterstand, maar met deze temperatuur zal het snel groener worden.

Vandaag de vaatwasser geïnstalleerd. Het was even tillen maar nu staat hij op de plaats en hij doet het prima. In de avond met Jan en Nel naar het grote vreugdevuur in Munkfors geweest, ter verwelkoming van de lente. Via de bruggen over de Klarälv gewandeld. Mooie luchten.

Als afsluiting ook nog vuurwerk. Mooi......

 

Zaterdag 29 april 2017:

Yes zonnig weer. Wel koude wind, maar wel buiten koffie drinken.

In de middag op de fiets naar Jan en Nel, want zij hebben een mooie Loppis geopend met mooie spulletjes. Leuk om dat even te zien. Omdat we de afgelopen dagen nogal veel in de auto hebben gezeten, kozen we ervoor om op de fiets te gaan.

 

Vrijdag 28 april 2017:

Heel de nacht veel regen! Zo jammer op deze mooie plaats! Niet buiten ontbijten helaas.

Bij daglicht zie je pas echt wat een mooie plek dit is. Ik heb met de honden toch nog een leuke wandeling gemaakt, want Anne moest de camper weer reis klaar maken.

Deze twee nachten hebben we in de alkoof geslapen omdat het zitgedeelte nogal was volgepakt!

Via Bengstfors naar Gävle gereden en daar was het veel beter weer. In de lidl nogal wat boodschappen gedaan en natuurlijk de heerlijke broodjes en broden.

Via de 62 naar het huisje gereden. Geen blaadjes aan de bomen, dat is wel wennen hoor!

Het huisje stond er weer prima bij.

In de avond houtkachel aan, Witze gekeken met een wijntje erbij.

 

Donderdag 27 april 2017:

Flensburg-Grena-Varberg-Uddevalla.

Vanochtend op de TomTom ALDI Flensburg ingetypt en zowaar bracht hij ons zo naar de dichtsbijzijnde. Daar wat boodschappen gedaan en door naar Grena. Daar vertrekt de veerboot om kwart over twee naar Varberg.

Om kwart voor zeven in de avond aankomst in Varberg en zijn we doorgereden tot zo'n 20 km. ten noorden van Uddevalla. Mooie camperplaats aan meer. Om kwart voor 10 helaas al flink donker en miezerig!

 

Woensdag 26 april 2017:

In de middag vertrokken naar Flensburg. Met de Camper en de Colt.  De camper vol beladen met allerhande bouwmateriaal, de nieuwe zaagmachine, vochtvreters, plantjes, rozen, een vouwbed enz.

De honden zitten gezellig achterin de Colt.  Onderweg natuurlijk weer de gebruikelijke files, hele stukken niet harder dan 60 km. ivm wegwerkzaamheden. Volgens mij houdt het nooit op, als het klaar is, dan is een ander deel alweer aan onderhoud toe!

In Flensburg weer op de camperplaats aan de jachthaven gestaan.

 

Voorjaarsvakantie 2017.

Zaterdag 25 februari 2017:

De dag begint met volop zon. Gauw de vogels bijgevoerd, want die eten als gekken met die kou!

Die diertjes zijn heel de dag bezig met eten. Zodat ze zich in de nacht op temperatuur kunnen houden.

Lekker koffie gedronken in de zon op de veranda en daarna naar Ena naar een loppis in het buurthuis. Langzaam begint de lucht gesluierd te raken. Voor eind van de middag is (veel) sneeuw voorspeld.  Daarom hebben we voor morgenavond een bed en breakfast in Katrineholm gereserveerd.  Want we moeten maandagochtend al om half 10 op het vliegveld zijn. Om 4 uur in de nacht gaan rijden vonden we geen optie.

De loppis in Ena is maar klein. Niet veel van onze gading, maar wel zien we super leuke handgemaakte lederen babyslofjes, zoals de Samen die ook dragen. Met een baby (kleinkind) in onze vriendenkring op komst is de keus snel gemaakt.  Alleen het zoeken naar de juiste maat en welke slofjes toch echt de leukste zijn duurde even. Het bleek dat de standhouder een jonge Nederlander is, die met zijn gezin (3 kleintjes onder de 5 jaar) net 2 maanden geleden naar Zweden is verhuisd, net onder Munkfors. Zij hebben een (online)- winkel in dierhuiden en Vikingspullen. En bezoeken in de zomer met hun stand diverse grote Viking evenementen. o.a. reanactment. Waar Ivar en vrienden ook erg in zijn geïnteresseerd. Hij nodigde hen dan ook meteen uit voor aankomende zomer. Leuk en hartelijk.

Vandaar zijn wij naar Stor-ensleden gereden waar we een vuurtje hebben gestookt aan de rand van het meer.  (Dat nu natuurlijk helemaal bevroren is)  Op weg erheen kwamen we een groep sneeuwschooteraars tegen.  Die bleken al een vuurtje te hebben aangemaakt, zodat wij het alleen maar hoefden uit te bouwen en aan de brand te houden.  Even later kwam de hele groep over het meer aan gescooterd, even gedag zeggen en verder gingen ze weer. Zij komen later terug, wij hebben nog wat extra hout voor hen op het vuur gelegd, zodat ze bij terugkomst het nog lekker warm hebben.

Inmiddels zijn wij weer thuis en wordt het langzaam  meer betrokken.  Benieuwd wanneer de sneeuw echt gaat vallen!

Vrijdag 24 februari 2017:

Jan en Nel hebben ons uitgenodigd voor een tocht naar een voormalige kopermijn net voorbij

Filipstad. Het is opnieuw prachtig weer. Via mooie besneeuwde binnenwegen komen we in Filipstad, waar we eerst een loppis bezoeken en daarna in de binnenstad langs een riviertje wandelen naar een Aziatisch restaurant.  Daar eten we een heerlijk Aziatisch lunchbuffet.  Alles is er: van sushi tot kip in zoetzure saus.  Echt geweldig lekker.

Dan door naar de voormalige kopermijn. Er zijn nog restanten van oude gebouwen te zien. Je kunt van boven in de mijnen kijken. Sommige zijn nu volgelopen met water. Wat een hard bestaan is dat geweest.  De stenen zijn groen uitgeslagen door het koper dat erin zit. 

We wilden eigenlijk via een oude mijngang van onderuit de wanden bekijken omdat daar lange ijspegels  naar beneden hangen. Helaas is er net een nieuw hek in de toegang geplaatst. Dus is het niet meer mogelijk om daar naar binnen te gaan.  Jan en Nel hadden dit vorig jaar nog wel kunnen doen omdat er nog geen hek was.  Maar er is genoeg te zien, we lopen op paden waar nog niemand is geweest, prachtig zonnig weer. Een besneeuwd meer, een supermooie klokkenstoel.

In de namiddag nog naar de Lidl en de Dollarstore en dan terug. We eten gezellig in de avond een stokbroodje en dan zijn we laat op de avond weer terug. Het was een superleuke dag.

Donderdag 23 februari 2017:

Naar Hövfjallet, een skigebied dat ongeveer 60 km van ons vandaan ligt. Het is voor het eerst een zonnige dag. Staal blauw, maar ook meteen flink kouder!

Via prachtige, gladde verijsde binnenwegen naar Hövfjallet bij Torsby gereden.  Gelukkig zitten er winterbanden met spikes op de huurauto. Die zijn wel nodig nu.

Onderweg zien we dichtbij langs de weg in het bos een groot elandvrouwtje, die zich graag laat fotograferen. Supermooi.

De weg naar Hövfjallet gaat flink omhoog naar de top van een berg. Het is er net boven de 500 meter. Maar aardig koud door de wind op de top. Het is een gezellig skigebied, ongeveer te vergelijken met de hellingen bij Winterberg in Sauerland.  Wachtrijen voor de lift waren er niet te zien. Je kan zo hup achter elkaar door skiën.  We lopen helemaal naar boven. Een prachtig uitzicht rondom, want je bent echt helemaal bovenop.

Als we weer naar beneden rijden zien we links van de weg weer twee elanden, een moeder en jong (die ook al aardig groot en mollig is). Gelukkig kunnen we het jong goed fotograferen. De moeder staat net teveel gecamoufleerd.  Te veel bomen ervoor.

Via Stöllet rijden we terug. Super mooie tocht gemaakt.

Woensdag 22 februari 2017:

Opnieuw is er veel sneeuw gevallenAls het goed is moet je kunnen langlaufen in Rada en Munkfors.

We besluiten bij allebei de plaatsjes te gaan kijken. Onderweg prachtig landschap, maar in Rada bleek dat er geen sporen zijn gemaakt, omdat het net heeft gesneeuwd........

Dan maar kijken in Munkfors. Ook daar echter hetzelfde. Wel sneeuw, geen spoor. We besluiten om te gaan wandelen op het eilandje in de Klarälv bij Munkfors.  Nu we de honden niet bij ons hebben mis je al gauw die beweging.

In de namiddag koffie gedronken bij onze Nederlandse achterburen.

Dinsdag 21 februari 2017:

Het heeft vrijwel de hele nacht gesneeuwd en er ligt en dik pak en het gaat ook heel de ochtend door! Gauw de vogeleethuisjes bijgevuld. Het duurt even voordat de vogels door hebben dat er eten  in zit, maar dan vliegen ze al snel af en aan.

Vanuit het keukenraam hebben we een nieuw uitzicht erbij gekregen. De grote paarden van de buren staan graag op de uitkijk en wij zien ze nu gezellig heen en weer lopen.

Rond 12.uur naar Jan en Nel om koffie te drinken en bij te praten.  Als lunch eten we een soort spekpannenkoeken die door Jan gemaakt worden op een houtvuur in de tuin.  Terwijl we buiten eten valt er af en toe een vlok, maar dat geeft wel een echt Zweeds gevoel!.

Heel de dag valt er af en toe een sneeuwbui.  Zo heb je niks en zo zit je bijna ingesneeuwd!

Maandag 20 februari 2017:

Om 11 uur vertrokken naar vliegveld Weeze. We gaan voor een week naar ons huisje in Zweden en vliegen naar Nyköping onder Stockholm.  Met Ryan air vertokken rond half 3 en rond 16.00 uur geland. Autohuur en rijden maar. Een prachtige rode Opel Mocca. 

Er is helemaal geen sneeuw te zien, af en toe een randje langs de weg.  En het is rond de 5 tot 6 graden boven nul!

Vlak voor Katherineholm zien we in een weiland een "kudde"van zeven elanden. Helaas is het al te donker voor foto"s en kunnen we ook niet stoppen omdat er auto"s achter ons rijden. Maar we hebben ze gezien!

Onderweg in Karlskroga boodschappen gedaan in een grote COOP Extra.  En natuurlijk vogelvoer!

Pas vlak voor Munkfors zien we wat sneeuw op de weilanden liggen en als we de brug over de Klarälv over rijden ligt er iets meer Rond 21.30 uur reden we de oprijlaan op. Die door de buurman bereidbaar is gemaakt. 

In de tuin ligt nog aardig wat sneeuw.  In huis is het plus 3 graden. Dus gauw de houtkachel aangemaakt en de elektrische radiatoren aan.  Voor middernacht is het al prima op temperatuur!

Wel in bed de electrische dekens aan!